Орден Держави звання Герой України

Орден Держави звання Герой України

Блаженнішому Митрополиту Володимиру звання Герой України з врученням ордену Держави присвоєно указом Президента України №745 від 9 липня 2011 року. У Грамоті, зокрема, зазначено що нагороду вручено «За видатні особисті заслуги в утвердженні духовності, гуманізму та милосердя в суспільстві, багатолітнє сумлінне служіння Українському народові, з нагоди 45-річчя хіротонії та 20-ї річниці незалежності України». Орден Держави експонується в основній залі Музею.

Блаженніший Митрополит Володимир Сабодан - Герой України

Відзнака Президента України «Герой України» встановлена 23 серпня 1998 року Указом Президента України Л. Д. Кучми № 944/98. Це найвищий ступінь відзнаки в Україні. Героєві України вручається орден «Золота Зірка» або орден Держави. 16 березня 2000 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про державні нагороди України», у якому було передбачено, що державною нагородою України — вищим ступенем відзнаки в Україні є звання Герой України.

Особі, відзначеній званням Герой України, вручаються нагородні атрибути звання Герой України: орден «Золота Зірка» або орден Держави, Грамота про надання звання Герой України, мініатюра ордена, посвідчення про надання звання Герой України.

Орден Держави виготовляється із золота і має форму Знака Княжої Держави Володимира Великого (тризуба) в обрамленні двох дубових гілок. Його розмір: 35 х 36 мм. Зворотний бік ордена плаский, з написом рельєфними літерами «Герой України» та порядковим номером ордена. Тризуб сполучається з обтягнутою стрічкою фігурною колодкою, розмір якої 45 х 28 мм. Стрічка ордена шовкова муарова зі смужками синього і жовтого кольорів.

Мініатюра ордену виготовляється із золота і має форму п’ятикутної зірки з гладкими двогранними променями з лицьового боку. У центрі зірки вміщено рельєфне зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого. Діаметр кола, описаного навколо зірки, — 33 мм. Зворотний бік мініатюри плаский з написом рельєфними літерами «Герой України». Зірка з’єднується з колодкою, розміром 19 х 27 мм, яку обтягнуто муаровою стрічкою зі смужками синього та жовтого кольорів.

Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!